Climate Challenge - studerende og erhvervslivet

"Du kan være med til at redde verdenen!"


Nyheder Nov 13, 2019

Med ordene ” Du kan være med til at redde verdenen!” bød uge 45 endnu engang på Climate Challenge, som er et projekt udviklet under EU-projektet Coast to Coast Climate Challange i et samarbejde mellem Studenterhus Aarhus, uddannelsesinstitutionerne i Aarhus, Lemvig Kommune, Klimatorium og Lemvig Vand & Spildevand A/S.

Ugens program satte fokus på klimaudfordringer og bæredygtighed, og viser mulighederne for at skabe karriere indenfor feltet. Ideen er at bringe studerende og erhvervslivet tættere, så de kan drage nytte af hinanden. Alle kan gøre en forskel for klimaet.

Mandag – onsdag foregik i Aarhus og Klimatorium var første punkt på programmet og direktør for Lemvig vand & Spildevand og Klimatorium Lars Nørgård Holmegaard åbnede alle dage med en flot præsentation.

IMG_4012.jpg

Virksomheder som Grundfos, Green Building Council, IKEA, Aarhus Unviversitet, Geopark Vestjylland m.f. besøgte studenterhuset, for at fortælle historien om deres erhverv og sammenspillet med miljø og klima. Et godt indblik i erhvervslivets udfordringer, og samtidig deres ønsker om at imødekomme fremtidige klima løsninger.

Virksomhederne har brug for de studerende og nye tilgange til de problemer de bliver stillet overfor hver dag.

Torsdag blev de studerende inviteret til Lemvig, hvor de besøgte virksomheden Plastix. Plastix omdanner brugte fiskenet, trawl og anden hård plast til nye plastikvarer, som for eksempel stole, beholdere, Iphone covers, fjernvarmerør, spinningcykler og mange flere spændende produkter. Direktør Hans Axel Kristensen forklarede udfordringerne i de plastik produkter de modtager på fabrikken, og hvordan sammensætningen af forskellig plast i samme produkt vanskeliggøre den efterfølgende genanvendelighed.

IMG_1297.jpg

IMG_1305.jpg

IMG_1294.jpg

Bussen kørte videre, mod Thyborøn, og lagde vejen forbi FMC Site Rønland (tidligere Cheminova). Her fik de et fint indblik i fabrikkens historie og eksistens grundlag, og en forklaring på vigtigheden af de plantebeskyttelsesmidler de producere, som anvendes i hele verdenen. De har stor interesse i miljøet, og arbejder hele tiden på at være i udvikling.

IMG_1317.jpg

Kystcenter Thyborøn bød på frokost, og indlæg af Erik Flyvholm Borgmester Lemvig Kommune, Plastix, Thyborøn havn, Kystdirektoratet samt Kynde & Toft.

IMG_1328.jpg

IMG_3989.jpg

Det blev også til en fortælling om Lemvig på togturen med V.L.T.J. af Jens Hedevang fra Hedevang Outdoor, en smagsprøve på den vestjyske specialitet østers, sammen med en fremvisning af den multifunktionelle Le Mur, som holder klimaændringerne - nemlig vandet - fra Lemvig by.

IMG_3992.jpg

IMG_4005.jpg

Dagen blev rundet af på restaurant Isværket, inden bussen igen transporterede gæsterne tilbage til Aarhus.